Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometGalatasaray obranio titulu prvaka Turske, Edin Džeko postigao gol u pobjedi Fenerbahčea

Galatasaray obranio titulu prvaka Turske, Edin Džeko postigao gol u pobjedi Fenerbahčea

Ovogodišnje izdanje turske Superlige donijelo je napetu završnicu borbe za titulu. Galatasaray je u posljednjem kolu imao priliku osigurati trofej u utakmici protiv Konyaspora. Ekipa iz Istanbula iskoristila je priliku i s sigurnih 3:1 odbranila titulu prvaka Turske.

Dva gola Maura Icardija i jedan Berkana Kutlua bili su više nego dovoljni za slavlje navijača Galatasaraya. Ekipa je dominirala tokom utakmice i sačuvala vodstvo do kraja.

Ipak, pobjeda Fenerbahčea nad Istanbulsporom u istom kolu nije imala veliki značaj za konačni poredak. Naš reprezentativac, Edin Džeko, postigao je gol već u osmoj minuti utakmice s bijele tačke. Sebastian Szymanski i Dušan Tadić su također bili strijelci za Fenerbahče, koji je slavio rezultatom 6:0.

Džeko je napustio igru nakon poluvremena, a ostaje nejasno da li je to bio taktički potez ili je imao neku povredu u prvom dijelu. Galatasaray je ipak odbrane titulu bez obzira na rezultat Fenerbahčea.

Superliga je donijela mnogo uzbuđenja i spektakl u ovoj sezoni, a ovi rezultati će se sigurno još dugo prepričavati među navijačima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -