Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometIñaki Vilijams igrao dvije godine s komadom stakla u stopalu

Iñaki Vilijams igrao dvije godine s komadom stakla u stopalu

Iñaki Vilijams, fudbaler Athletic Club-a, otkrio je da je dvije godine igrao fudbal s komadom stakla u svom stopalu. Vilijams, koji je nedavno prošao operaciju stopala zbog bola koji je osjećao, otkrio je da je tokom odmora prije dvije godine nagazio na staklo, što je rezultiralo dubokom ranom.

Tokom konferencije za novinare, trener Baskijaca Ernesto Valverde podržao je Vilijamsovu odluku da podijeli tu priču. Valverde je istakao da je Vilijamsova priča “vrijedna pričanja” i da je važno da se javnost informiše o ovakvim detaljima.

Vilijams je čak podijelio fotografiju na svom Instagram storyju koja prikazuje komad stakla koji je uklonjen tokom operacije, što je izazvalo iznenađenje kod mnogih navijača. Ovaj izuzetno talentovani igrač uspio je odigrati čak 251 uzastopnu utakmicu u La Ligi bez izostanka, postavivši tako rekord u španskom fudbalu.

U protekloj sezoni, Vilijams je postigao 14 golova u 39 nastupa u svim takmičenjima, a također je pomogao svojoj ekipi da osvoji Kup Španije, njihov prvi trofej nakon 40 godina. Na poseban način, Vilijams je podijelio finale Kupa Kralja sa svojim bratom Nikom Vilijamsom, što je bio nevjerovatan trenutak za njihovu porodicu.

Ova priča o hrabrosti i izdržljivosti Iñakija Vilijamsa sigurno će inspirisati mnoge sportiste i fanove fudbala širom svijeta. Vilijamsov nedostatak samo pokazuje koliko je on posvećen igri i koliko je jak karakter. Njegov povratak na teren će biti jedan od najiščekivanijih trenutaka u njegovoj karijeri, a navijači Athletic Club-a s nestrpljenjem očekuju da ponovno vide Vilijamsa u akciji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -