Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeZanimljivostiZanimljivostiBjelašnica: Uživanje u prelijepim vrhovima i zelenilu bez snijega

Bjelašnica: Uživanje u prelijepim vrhovima i zelenilu bez snijega

Dok se veći dio Evrope bori sa snježnim olujama, Bjelašnica, popularna planina u Bosni i Hercegovini, nudi posjetiteljima jedinstvenu priliku da uživaju u prelijepim vrhovima i zelenilu. Iako snijega gotovo da nema, planinari i drugi posjetitelji mogu se diviti ljepotama ove planine.

Staze na Babinom Dolu, jednom od najatraktivnijih dijelova Bjelašnice, spadaju u sami vrh evropskih ski staza. Skijalište raspolaže sa osam ski staza i pet dječjih staza, te sa tri žičare i pet ski-liftova. Oni koji žele doživjeti vrh Bjelašnice, koji se nalazi na 2.067 metara nadmorske visine, mogu koristiti panoramsku vožnju šestosjedom do međustanice, odakle mogu nastaviti pješice po označenoj stazi. Panoramska vožnja pruža spektakularne poglede na okolne planine i doline, dok je staza do vrha dovoljno pristupačna čak i za početnike.

Alternativno, posjetitelji mogu planinariti pješke od početka do vrha koristeći jednu od staza na Bjelašnici. Trenutno je u toku obogaćivanje sadržaja na ovoj planini, o čemu će više detalja biti poznato uskoro.

Prema podacima AccuWeathera, trenutno je na Bjelašnici 18 stepeni Celzijusa i očekuje se kratkotrajna kiša. Međutim, vrijeme će se u narednim danima stabilizirati, što će omogućiti još više posjetitelja da uživa u divnim vrhovima i zelenilu Bjelašnice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -