Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeFilm/TVFilm/TVPala je zavjesa druge sezone serije "Kotlina" u režiji Danisa Tanovića

Pala je zavjesa druge sezone serije “Kotlina” u režiji Danisa Tanovića

Završena je druga sezona popularne serije “Kotlina” redatelja Danisa Tanovića, a svečanost povodom toga održana je u prisustvu glavnih glumaca – Feđe Štukana, Borisa Lera i Helene Vuković. Druga sezona ima osam epizoda smještenih u Sarajevu i Zenici.

Radnja druge sezone započinje godinu dana nakon događaja iz prve sezone. Tijelo zeničkog rudara pronađeno je ispod spomenika Josipu Brozu Titu u Historijskom muzeju, a sve ukazuje na mogućnost samoubojstva. Inspektor Mido Zec odlučuje istražiti detalje ovog slučaja, što ga vodi u svoj rodni grad Zenicu.

Iako zenička policija nema problema s kolegama iz Sarajeva, viša inspektorica Vera ima svoje rezerve. Visoki inspektor Edib Pašić primio je nagradu za uspješno riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju je prekinula dojava o bombi. U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša supruga, koja organizira zabavu za staro društvo – među njima je i Senči, koji je paranoičan i strahuje od osvete Smajlijevih ljudi.

Edib i Mido se suočavaju s pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavnima, ali istražujući slučajeve, istražuju i same sebe, svoje živote i životne odluke. Druga sezona serije “Kotlina” obećava neizvjesnost, akciju i dramske obrate.

Serija je prošle godine stekla veliku popularnost, a gledatelji će s nestrpljenjem čekati objavu datuma premijere nove sezone. Sudeći prema dosadašnjem uspjehu, ne sumnjamo da će druga sezona serije “Kotlina” biti pravi adut domaće televizije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -