Subota, 28 Septembra, 2024
HomeKosarkaLuka Dončić heroj pobjede Dallasa nad Minnesota Timberwolvesima

Luka Dončić heroj pobjede Dallasa nad Minnesota Timberwolvesima

Slovenački košarkaš Luka Dončić se još jednom istakao kao ključni igrač Dallasa u pobjedi nad Minnesota Timberwolvesima. Sa svojih 32 poena, 13 asistencija i deset skokova, Dončić je bio nezaustavljiv za protivnički tim. Njegov šut tri sekunde prije kraja utakmice preko Rudeja Goberta osigurao je Dallasa drugu pobjedu u seriji.

Gledatelji su bili svjedoci dinamične i uzbudljive utakmice u kojoj je domaćin imao priliku za pobjedu, ali je Jordan Conley promašio ključni šut. Time je Dallasa pobjeda pripala Dončiću i njegovoj ekipi.

Pored Dončića, u redovima Dallasa još su se istakli Kyrie Irving sa 20 poena, šest asistencija i četiri skoka, te Gafford sa 16 poena i pet skokova. Lively je također doprinio s 14 poena, devet skokova i dvije asistencije, dok je Washington postigao deset poena uz pet skokova.

Na strani Minnesote, Naz Reid je bio najbolji sa 23 poena i dva skoka, dok je Anthony Edwards dodao 21 poen, sedam asistencija i pet skokova. Conley je završio utakmicu sa 18 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je Gobert dodao 16 poena, deset skokova i dvije asistencije. Kao jedan od dvocifrenih igrača, Karl-Anthony Towns je ostvario 15 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Nakon ovog trijumfa, serija se seli u Teksas, gdje će Mavsi imati priliku da sa dvije pobjede osiguraju svoj prolaz u veliko NBA finale. Sigurno je da će Luka Dončić i njegovi suigrači dati sve od sebe kako bi ostvarili taj cilj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -