Subota, 28 Septembra, 2024
HomeShowbizzDiletta Leotta: Žene su također krive za seksističke komentare!

Diletta Leotta: Žene su također krive za seksističke komentare!

Popularna sportska novinarka Diletta Leotta otvorila je oči javnosti za jedan veoma važan problem – seksizam među ženama. Leotta je izjavila da je jedan od najgorih komentara koje je dobila bio upravo od druge žene koja je rekla: “Ovdje si samo zbog svojih sisa.” Ona je za F Magazine izjavila kako su takve izjave vrlo bolne i da dolaze najviše od drugih žena, jer se nalazi u industriji s velikom konkurencijom.

Ova hrabra novinarka već je u ranim dvadesetim godinama suočila se s negativnim komentarima na račun svog izgleda. Međutim, umjesto da se slomi, Leotta je iz toga naučila mnogo. “Tek sam došla. Kod kuće sam te večeri ispustila oslobađajući krik. To je probudilo lava u meni”, ispričala je. Diplomirala je pravo kako bi se oduprla takvim komentarima.

Leotta je također naglasila nedostatak solidarnosti i razumijevanja među ženama. Umjesto da podržavaju i razumiju jedna drugu, često se upuštaju u rivalstvo i izgovaraju nepristojne komentare. Ova hrabra novinarka poziva žene da budu solidarne i da se bore protiv seksizma.

Ova priča o Diletta Leotti podsjeća nas na važnost podrške i razumijevanja među ženama. Svi smo zajedno u borbi protiv seksizma i diskriminacije, bilo da smo žene ili muškarci. Uzajamno poštovanje i podrška su ključni za stvaranje pravednijeg i ravnopravnijeg društva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -