Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBarcelona postigla usmeni dogovor sa bivšim trenerom Bayerna, Flick u igri za...

Barcelona postigla usmeni dogovor sa bivšim trenerom Bayerna, Flick u igri za nasljednika Xavija

Katalonski gigant Barcelona je postigla usmeni dogovor sa bivšim trenerom Bayerna, Hansi Flickom, koji bi mogao naslijediti legendarnog Xavija na klupi. Flick, čiji je odlazak s Bayernom bio neminovan prošle godine, predstavio je svoje vizije i planove klupskim čelnicima, te im je uspio nametnuti povjerenje.

Prema diario AS-u, dogovor između Barcelone i Flicka je postignut, a njemački strateg bi mogao potpisati dvogodišnji ugovor s katalonskim klubom. Nakon što je napustio dužnost selektora Njemačke, 59-godišnji trener je bio bez angažmana, ali je svojom impresivnom sezonom u Bayernu stekao reputaciju jednog od najboljih trenerskih imena.

Flick je predvodio Bayern Minhen do šest osvojenih trofeja u samo jednoj sezoni, pokazujući svoju izvanrednu taktičku sposobnost i vođstvo. Njegove metode i strategija bile su dovoljno zanimljive da privuku pažnju najvećeg španskog kluba, Barcelone.

Iako je Xavi trenutno još uvijek na klupi Barcelone, njegov odlazak nakon posljednjeg ligaškog kola izgleda izvjestan. Barcelona se okreće Flicku kao budućem treneru, s nadom da će nastaviti uspješno voditi tim i dovesti ih do novih trofeja.

Flickove taktičke sposobnosti, iskustvo i uspjeh s Bayernom čine ga idealnim kandidatom za nasljednika Xavija. Ovo je zasigurno uzbudljivo vrijeme za navijače Barcelone, koji s nestrpljenjem očekuju službenu potvrdu dolaska Hansija Flicka na Camp Nou stadion.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -