Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometOleksandr Usik zadržava IBF pojas, Filip Hrgović čeka svoju priliku

Oleksandr Usik zadržava IBF pojas, Filip Hrgović čeka svoju priliku

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik postao je neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji, ali je već početkom juna trebao izgubiti IBF pojas. Prema pravilima IBF-a, Usik je trebao braniti svoju titulu protiv Filipa Hrgovića, obaveznog izazivača. Međutim, Usik je već dogovorio revanš s Tysonom Furyjem, pa je morao vratiti IBF pojas.

Daryl Peoples, predsjednik IBF-a, odlučio je prekršiti pravila i ne oduzeti Usiku njegov šampionski pojas. “Pravila IBF-a kažu da ne možete imati klauzulu koja se kosi s obaveznim izazivačima, ali svaki prvak ima pravo tražiti izuzetak. Ukoliko ga Usik bude tražio, o tome će odlučivati upravni odbor IBF-a, a siguran sam da će mu tada biti odobreno da zadrži pojas”, poručio je Peoples.

Filip Hrgović je, zbog ove odluke, još jednom doživio nepravdu. Sada mu preostaje da pobijedi Duboisa u meču za privremenu IBF titulu i sačeka revanš između Usika i Furyja kako bi napokon dobio priliku za napad na IBF pojas.

Usik, jedan od najboljih boksera današnjice, će se suočiti s Tysonom Furyjem u revanšu. Ovaj meč će biti jedan od najiščekivanijih mečeva teške kategorije u skorijoj budućnosti.

Filip Hrgović je veliki talenat i naporno radi kako bi postao svjetski prvak. S obzirom na kvalitetu koju posjeduje, sigurno je samo pitanje vremena kada će dobiti priliku za napad na IBF pojas.

Oba boksera imaju veliku podršku navijača i svi s nestrpljenjem iščekuju njihove naredne mečeve. Usik želi zadržati svoj status neprikosnovenog prvaka svijeta, dok Hrgović sanja o tome da postane prvi hrvatski svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Međutim, za ostvarenje tog sna, Hrgović će morati pobijediti Duboisa, a potom sačekati revanš između Usika i Furyja kako bi dobio svoju zasluženu priliku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -