Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisSarajevo Business Forum i USAID zajedno za razvoj turizma u Bosni i...

Sarajevo Business Forum i USAID zajedno za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini

U fokusu ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, jednog od najvećih poslovnih događaja u regiji, su panel diskusije posvećene aktuelnim temama. Jedan od panela će biti posvećen razvoju turizma u Bosni i Hercegovini, a o tome je u intervjuu govorila Courtney Chubb, direktorica misije USAID-a u Bosni i Hercegovini.

Dugogodišnji partneri, Sarajevo Business Forum i USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, zajedno rade na jačanju ekonomskog razvoja u turističkom sektoru. USAID vidi ovaj forum kao idealnu platformu za umrežavanje predstavnika turističke industrije, promociju poslovnih ideja i privlačenje investitora.

Ove godine, USAID i Sarajevo Business Forum suorganizuju panel pod nazivom “Perspektive razvoja turizma s posebnim osvrtom na zdravstveni turizam i franšize”. Turizam je jedna od najvećih industrija na svijetu koja stvara nova radna mjesta i ima značajan uticaj na BDP. Panel ima za cilj istraživanje potencijala zdravstvenog turizma i franšiza za rast turističkog sektora i bosanskohercegovačke ekonomije.

Ovim partnerstvom i panelom, USAID nastavlja podržavati razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, povećavajući konkurentnost zemlje za međunarodne investicije i podstičući održivi rast. Očekuje se da će panel donijeti nova saznanja i ideje za dalje unapređenje turističke industrije u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -