Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometEderson razmatra odlazak iz Manchester Citya, nova destinacija Saudijska Arabija?

Ederson razmatra odlazak iz Manchester Citya, nova destinacija Saudijska Arabija?

Brazilski golman Ederson, koji je 2017. godine stigao u Manchester City za 40 miliona eura iz Benfice, trenutno razmatra mogućnost odlaska iz kluba ovog ljeta. Iako je stekao reputaciju jednog od najboljih golmana svijeta i šest puta osvojio titulu prvaka Engleske, posljednje vrijeme Ederson ima problema s povredama i formom.

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano je danas iznenadio sve svojom objavom da Ederson aktivno razmatra odlazak iz kluba, a najvjerovatnija nova destinacija za njega bi mogla biti Saudijska Arabija. Klubovi iz ovog azijskog kraljevstva već su pristupili menadžerima brazilskog golmana.

Iako je nedavno osvojio trofej u Premier ligi, Ederson će propustiti finale FA Cupsa zbog povrede oka. Ipak, ukoliko Manchester City trijumfuje na ovom takmičenju, Ederson će zaraditi svoj 18. trofej od dolaska u klub.

Odlazak Edersona bi mogao dovesti do toga da se Manchester City krene u potragu za novom golmanskom jedinicom. Stefan Ortega, koji je nedavno zapaženo zamijenio Edersona zbog njegovih problema, teško bi sam mogao nositi teret budućih izazova kluba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -