Subota, 28 Septembra, 2024
HomeRegijaStravičan zločin u Donjem Knegincu: Muškarac ubio oca i povrijedio majku

Stravičan zločin u Donjem Knegincu: Muškarac ubio oca i povrijedio majku

U malom mjestu Donji Kneginac, nedaleko od Varaždina, dogodio se jeziv zločin koji je šokirao lokalnu zajednicu. Muškarac star 38 godina brutalno je napao svoje roditelje, ubivši oca i povrijedivši majku nožem. Prema informacijama portala “Index.hr”, policija je brzo intervenisala i uhapsila serijskog napadača.

Ubistvo se desilo u njihovom domu oko 17:25 sati. Prema neslužbenim informacijama, sin je sa nožem u rukama napao oca (64) nanoseći mu smrtonosne ubodne rane. Također, majku (61) je povrijedio reznom ranom po ruci. Hitna medicinska pomoć je brzo stigla na mjesto zločina, ali nažalost, otac je preminuo od zadobivenih povreda.

Majka je prevezena u Opću bolnicu u Varaždinu, gdje su joj pružena hitna medicinska pomoć. Ljekari će naknadno okvalificirati prirodu i težinu njenih povreda. Identitet porodice nije otkriven u medijima.

Također, razlozi za ovaj strašni zločin još uvijek nisu poznati, a istraga je u toku. Lokalna zajednica je iznenađena i potresena ovim događajem koji je uzburkao mir ovog malog mjesta.

Nasilje u porodici je ozbiljan problem koji zahtijeva posebnu pažnju i prevenciju. Ovaj slučaj podsjeća nas na važnost rada na sprječavanju nasilja i pružanju pomoći žrtvama u ranim fazama.

Policija je izvršila hapšenje napadača odmah nakon događaja, a dalje istrage će rasvijetliti sve detalje ovog strašnog zločina. Još uvijek je nejasno šta je motiviralo sina da izvrši ovakav užasan čin protiv vlastitih roditelja.

Ovaj zločin će ostaviti dubok trag u zajednici, a stanovnici Donjeg Kneginca će trebati podršku i vreme da se oporave od ovog užasnog događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -