Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometJurgen Klopp gradi "ekološki raj" na Mallorci

Jurgen Klopp gradi “ekološki raj” na Mallorci

Nekadašnji menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, gradi svoj “ekološki porodični raj” na balearskom ostrvu Mallorca. Uz pomoć supruge Ulla, Klopp je odlučio pretvoriti svoju novu vilu u održivu oazu, s ciljem smanjenja potrošnje električne energije do 75 posto.

Nedavno je otkriveno da će Klopp i njegova supruga boraviti u prestižnom hotelu Kimpton Aysla na Balearskim ostrvima dok provjeravaju napredak radova. Ovaj luksuzni hotel s pet zvjezdica nudi brojne pogodnosti, kao što su tri restorana, spa centar, teretana, bazen i studio za jogu. Cijena najjeftinije sobe iznosi oko 600 eura po noći.

Klopp je prethodno napustio mjesto menadžera Liverpoola zbog “nestanka energije” i u junu 2022. godine je kupio četveromilionsku vilu na Mallorci od švicarskog biznismena i umjetnika Rolfa Kniea. Odlučio je temeljito renovirati svoj novi dom, koji će ubrzo biti opremljen bazenom.

Među Kloppovim susjedima na Mallorci su još jedan bivši menadžer Liverpoola Brendan Rodgers i trenutni napadač Barcelone, Robert Lewandowski. Zajedno će formirati nevjerovatnu nogometnu enklavu na ovom španskom ostrvu.

Otporno na sistem, Kloppova vila će koristiti tehnologiju koja će povezati grijanje i klimatizaciju, smanjujući tako potrošnju električne energije. Projekat ima za cilj smanjenje štetnih uticaja na okoliš i stvaranje bilansirane ekološke sredine za Kloppovu porodicu.

Nakon završetka radova, Kloppovi će moći uživati u sopstvenom “ekološkom raju” na Mallorci, gdje će priroda i održivost biti osnovni principi njihovog doma.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -