Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeKosarkaNikola Jokić nikada nije pobijedio ekipu sa 50 ili više pobjeda u...

Nikola Jokić nikada nije pobijedio ekipu sa 50 ili više pobjeda u plej-ofu

Nikola Jokić, trostruki MVP lige, često se smatra jednim od najboljih košarkaša današnjice. Mnogi ga stavljaju u rang onih najvećih. Međutim, nedostatak jedne titule NBA prvaka i jedan znakovit statistički podatak dodatno “učvršćuju” tvrdnju da Jokić nije uspio da pobijedi elitne ekipe u plej-ofu.

Jokić je tokom svoje NBA karijere odigrao 14 serija u plej-ofu, a pobijedio je u devet od njih. Međutim, činjenica je da tokom svih tih serija nikada nije uspio da pobijedi ekipu koja je u regularnoj sezoni ostvarila 50 ili više pobjeda.

Jokić je slavio protiv drugoplasirane ekipe samo jednom, kao i protiv četvrtoplasirane ekipe samo jednom. Ostalih sedam serija je dobio protiv ekipa koje su bile niže rangirane – protiv šestoplasiranih dva puta, protiv sedmoplasiranih tri puta i protiv osmoplasiranih također dva puta.

Prošle sezone, kada je Denver osvojio titulu prvaka, Jokić je izbacio Minnesota (osmoplasirana), Phoenix (četvrtoplasirana), LA Lakerse (sedmoplasirana) i Miami (osmoplasirana). Ali ni u jednoj od tih serija nije se suprotstavio ekipi sa 50 ili više pobjeda.

Ovo je definitivno jedan od izazova sa kojima će se Jokić morati suočiti kako bi dokazao da je doista jedan od najvećih košarkaša današnjice. Može li preokrenuti ovu statistiku u svoju korist i pobijediti neku od elitnih ekipa u plej-ofu? Ostaje da vidimo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -