Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometGrađani osvojili četvrtu uzastopnu titulu prvaka, Arsenal, Liverpool i Aston Villa također...

Građani osvojili četvrtu uzastopnu titulu prvaka, Arsenal, Liverpool i Aston Villa također u Ligi prvaka

Manchester City je osvojio četvrtu uzastopnu titulu prvaka najjače lige svijeta sa 91 bodom. Uz Građane, u Ligu prvaka plasirali su se i Arsenal, Liverpool i Aston Villa.

U podjednako uzbudljivim mečevima, City je otvorio utakmicu protiv West Hama na Etihadu sa dva brza gola Phila Fodena. Erling Haaland je imao nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspio da ih iskoristi. Sa druge strane, Mohammed Kudus je iskoristio prvu priliku koja mu je bila na raspolaganju i vratio West Ham u igru, donoseći tračak nade navijačima Arsenala.

U isto vrijeme, na Emiratesu, Arsenal je gubio od Evertona sve do 40. minute kada je Idrissa Gueye postigao gol za Karamele. Međutim, samo tri minute kasnije, Takehiro Tomiyasu je vratio stvari na početak i Arsenal se morao zadovoljiti bodom.

U ovoj sezoni, timovi Luton, Burnlley i Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića su ispali iz Premier lige. Bez obzira na ispadanje, Ahmedhodžić je ostavio dobar utisak i sigurno će biti tražen igrač na transfer tržištu.

Manchester City ostaje favorit za osvajanje titule i u narednoj sezoni, dok će klubovi poput Arsenala, Liverpoola i Aston Ville pokušati da im pomrsi račune i donese uzbuđenje na terenima Lige prvaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -