Meksički kuhar Edson Diaz-Fuentes otkrio je važnu tajnu pravljenja savršenih tortilja. Mnogi ljudi često griju tortilje u mikrovalnoj, ali to je velika greška.
Umjesto toga, Diaz-Fuentes savjetuje da se tortilje uvijek pripremaju u tavi. Za pravljenje tortilja potrebno je koristiti jednu šolju brašna, kašičicu suhog kvasca, tri kašike kukuruznog brašna, kašiku ulja i malo mlake vode. Tijesto se zamijesi od ovih sastojaka, a zatim se podijeli na manje loptice koje se razvaljaju na debljinu od oko milimetar.
Kada se tava za palačinke zagrije i unutrašnjost namasti s malo ulja, svaku tortilju treba peći na laganoj vatri po 12 minuta, šest na jednoj i šest na drugoj strani. Na ovaj način tortilje će ostati mekane i ukusne.
Tortilje se mogu poslužiti punjene piletinom, govedinom, paradajzom, kukuruzom i slično, prema individualnim željama i potrebama.
Ovaj savjet kuhara Edsona Diaza-Fuentesa dolazi kao upozorenje za sve koji vole uživati u autentičnom meksičkom okusu. Iz tog razloga, preporučuje se da se tortilje ne griju u mikrovalnoj, jer će se brzo stvrdnuti, već da se posveti vreme pripremi u tavi, koja će osigurati savršenu teksturu i ukus.
Sada kada znate tajnu savršenih tortilja, isprobajte ovaj recept i uživajte u autentičnom meksičkom okusu u udobnosti svog doma.