Subota, 28 Septembra, 2024
HomeKosarkaSjajna pobjeda nakon preokreta i drame: Dallas pobijedio Oklahomu rezultatom 117:116

Sjajna pobjeda nakon preokreta i drame: Dallas pobijedio Oklahomu rezultatom 117:116

U uzbudljivoj utakmici sinoć, Dallas Mavericks uspjeli su ostvariti pobjedu protiv Oklahoma Thundera rezultatom 117:116, nakon preokreta i velike drame.

Ekipa Oklahome je sjajno otvorila utakmicu i vodila je tokom cijelog prvog poluvremena. Thunder su imali konstantnu prednost, a na odmor su otišli s rezultatom 64:48 u svoju korist.

U drugom poluvremenu, Dallas se “rasplesao” i uspio smanjiti zaostatak za sedam poena prije početka posljednje četvrtine. Tada je uslijedila dramatična završnica, koja je rezultirala potpunim preokretom i pobjedom za Maverickse.

Najbolji igrač utakmice bio je Luka Dončić, koji je ostvario sjajan triple-double. Dončić je postigao 29 poena, te ostvario po 10 skokova i asistencija. Njegov doprinos bio je ključan za pobjedu Dallasa.

Istaknutu podršku Dončić je imao od strane Irvinga i Jonesa, koji su postigli po 22 poena. S druge strane, Gilgeous-Alexander je bio najbolji kod Oklahome s 36 poena.

Ova pobjeda natjerala je seriju na odlučujuću, sedmu utakmicu. S obzirom na dramatičnu borbu i izjednačenost ovih ekipa, majstorica će biti neizvjesna i očekuje se žestoka borba za prolaz dalje.

Ova utakmica svakako je bila jedna od najuzbudljivijih u ovogodišnjem play-offu i zasigurno će dugo ostati u sjećanju ljubiteljima košarke. Sada predstojeća majstorica obećava veliku neizvjesnost i uzbuđenje za sve navijače oba tima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -