Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaPredsjednik Crne Gore čestitao premijeru Plenkoviću na ponovnom stupanju na dužnost

Predsjednik Crne Gore čestitao premijeru Plenkoviću na ponovnom stupanju na dužnost

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, uputio je čestitke Andreju Plenkoviću povodom ponovnog stupanja na dužnost premijera Republike Hrvatske. Na društvenoj mreži, Milatović je izrazio vjerovanje da će Crna Gora i Hrvatska nastaviti zajedno raditi na jačanju dobrosusjedskih odnosa.

“Podrška Hrvatske je od neprocjenjivog značaja na našem putu ka članstvu u Evropskoj uniji”, napisao je Milatović.

Aktuelnom premijeru Plenkoviću je u petak izglasano povjerenje u Hrvatskom Saboru, čime je potvrđen na dužnosti premijera. Plenković će voditi novu vladu koju je formirao u koaliciji sa desničarskim Domovinskim pokretom.

Odnosi između Crne Gore i Hrvatske su od velike važnosti, i to ne samo zbog geografske blizine, već i političkih i ekonomskih interesa. Crna Gora je izrazila spremnost da se saradnja sa Hrvatskom dalje širi i intenzivira, posebno na polju evropskih integracija.

Povodom čestitke predsjednika Milatovića, premijer Plenković je izrazio zahvalnost, naglašavajući koliko je podrška Crne Gore od značaja za Hrvatsku. Plenković je također istakao da će se nastaviti raditi na jačanju bilateralnih odnosa, kao i podršci Crne Gore na njenom putu ka članstvu u EU.

Ovakav pozitivan dijalog i saradnja između Crne Gore i Hrvatske predstavljaju primjer dobre diplomatske prakse i regionalne stabilnosti.

Zajednički cilj ovih dviju zemalja je članstvo u Evropskoj uniji, te će dalja saradnja i podrška biti od ključnog značaja za njihov napredak i razvoj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -