Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometCesc Fábregas: Legendarni španski as ostvaruje snove kao vlasnik i trener kluba

Cesc Fábregas: Legendarni španski as ostvaruje snove kao vlasnik i trener kluba

Legendarni španski fudbalski as Cesc Fábregas, poznat po svojim impresivnim postignućima u Arsenalu i Chelseaju, ostvario je svoje snove nakon okončanja karijere. Nakon što je postao suvlasnik kluba, Fabregas je i preuzeo ulogu trenera, iako mu nedostaje licenca kao šefu stručnog štaba.

Jedan od klubova gdje je Fabregas ostvario ove uloge je Como, italijanski klub koji se takmiči u Seriji B. Sa svojom ekipom, Fabregas je napravio malo čudo, uspijevajući da ostvare plasman u elitu. Njegova posvećenost i ljubav prema fudbalu su evidentni kroz rezultate kluba.

Euforija među igračima Como pa i cijele nogometne javnosti se povela nakon objave najboljeg igrača i kapitena tima, Patricka Cutronea, na društvenim mrežama. Cutrone je zahvalio Fabregasu na društvenim mrežama, javno izražavajući svoje oduševljenje putovanjem na Ibizu kao nagrada za njihov uspjeh.

Como je prvenstvo Serije B završio na drugoj poziciji, iza Parme, sa 73 osvojena boda. Nakon 21 pobjede, 10 remija i 7 poraza, ekipa se vratila u Seriju A nakon 21 godinu. Ovo je postignuće koje se može pripisati i utjecaju i vodstvu Fabregasa.

Pored Fabregasa, koji je suvlasnik kluba, u klubu su i legende Thierry Henry i Dennis Wise. Ova trojka donosi ogromno iskustvo i znanje u klub, i nadaju se da će postići još veće uspjehe u budućnosti.

Cesc Fabregas počeo je svoju karijeru u Arsenalu, gdje je stekao reputaciju jednog od najboljih veznjaka na svijetu. Osvojio je FA Cup, postigao 57 golova i odigrao 303 utakmice u dresu Arsenala. Sada, kao vlasnik i trener, Fabregas nastavlja svoju fudbalsku priču na drugačiji način.

Ova transormacija iz igrača u suvlasnika i trenera kluba ne samo da je impresivna, već i pokazuje Fabregasovu strast prema fudbalu i njegovu želju da pomogne klubu i igračima da ostvare svoje snove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -