Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometTabaković ostaje u Herthi: Cilj je plasman u Bundesligu

Tabaković ostaje u Herthi: Cilj je plasman u Bundesligu

Prema informacijama uglednog njemačkog lista Bild, 29-godišnji napadač, Dino Tabaković, donio je očekivanu odluku o nastavku svoje karijere. Naime, Tabaković je odlučio ostati u Herthi i sljedeće sezone.

Iako ima ugovor sa berlinskim klubom do 2026. godine, Tabaković će ipak morati sačekati na novi ugovor. Međutim, njegov potencijalni potpis na novi ugovor šalje jasnu poruku konkurenciji – Hertha cilja plasman u Bundesligu u idućoj sezoni.

Tabaković je završio ovu sezonu kao najbolji strijelac 2. Bundeslige, postigavši 22 gola u 31 odigranoj utakmici. Osim svoje golgeterske sposobnosti, dodao je četiri asistencije. Ukupno je za Herthu odigrao 35 utakmica i pridonio s 25 golova i pet asistencija.

Napadač je svoju karijeru započeo u omladinskim kategorijama Young Boysa, nakon čega je igrao za klubove poput Wila, Grasshoppersa, Debrecena i Diosgyora. Također je nastupao za austrijske klubove Austria Lustenau i Austrija Beč. U ljeto 2023. godine prešao je u Herthu.

Tabaković je ranije odlučio promijeniti svoje sportsko državljanstvo i nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Do sada je odigrao samo jednu utakmicu za nacionalni tim.

Iako će morati sačekati na novi ugovor, Tabakovićev ostanak u Herthi pruža klubu dodatnu snagu i motivaciju za ostvarenje cilja – povratak u Bundesligu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -