Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeSpektakularan koncert „Sarajevo World Music“ u okviru programa Kultura na ulice 2024!

Spektakularan koncert „Sarajevo World Music“ u okviru programa Kultura na ulice 2024!

U petak, 17. maja, u prelijepom ambijentu Žute tabije, održat će se spektakularni koncert „Sarajevo World Music“ u izvedbi Kenana Mačkovića i Mirze Redžepagića. Ovaj koncert je dio programa Kultura na ulice 2024!, koji je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kenan Mačković i Mirza Redžepagić su dva izuzetna umjetnika koji donose specifičan muzički izričaj sevdalinke. Njihov nestandardni instrumentarij, klavir i gitara, unose elemente strastvenog flamenca, ritmiku orijenta, profinjenost jazza i klasične muzike u tradicionalne pjesme Bosne i Hercegovine.

Program Kultura na ulice 2024! ima za cilj približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika. Uz podršku partnera, Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, ovaj program se održava na javnim prostorima sarajevskih općina.

Narednog dana, 18. maja, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, obilježavamo Međunarodni dan muzeja sa muzičko-poetskim recitalom „Kad sevdah govori“. Ovaj recital je premijerno izveden u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine i predstavlja splet najljepših sevdalinki, osvrta i poimanja sevdaha od strane poznatih pjesnika, književnika i izvođača.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa Kultura na ulice 2024! je besplatan, a u slučaju vremenskih neprilika u planu su promjene lokacija i termina.

Ne propustite ovaj nevjerojatan muzički doživljaj u predivnom ambijentu Žute tabije i Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Dođite i uživajte u jedinstvenom spoju sevdalinke sa svjetskim muzičkim uticajima.

[TAGOVI]koncert, Kultura na ulice 2024!, Kenan Mačković, Mirza Redžepagić, sevdah, Historijski muzej Bosne i Hercegovine[/TAGOVI]

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -