Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometGoretzka i Hummels izostavljeni s njemačke reprezentacije za Euro 2024

Goretzka i Hummels izostavljeni s njemačke reprezentacije za Euro 2024

Prema informacijama Sky Sporta, selektor njemačke reprezentacije Julian Nagelsmann odlučio je izostaviti Leona Goretzku i Matsa Hummelsa sa spiska igrača za predstojeći Euro 2024. Ova odluka izazvala je iznenađenje među navijačima, pogotovo imajući u vidu njihove nedavne uspjehe u svojim klubovima.

Leon Goretzka, vezni igrač Bayerna, neće biti među igračima na ovom prvenstvu. Umjesto njega, na spisku će se naći njegov saigrač Aleksandar Pavlović, što je potvrdio sam klub iz Minhena. Goretzka je do sada odigrao 57 utakmica za njemačku reprezentaciju i postigao 14 golova.

Što se tiče Matsa Hummelsa, iskusnog štopera Borussije iz Dortmunda, njegovo ime također neće biti na spisku. Hummels je za njemačku reprezentaciju odigrao 78 utakmica i postigao 5 golova. Za njega još nije poznato ko će biti zamjena na ovom prvenstvu.

Umjesto njih, Nagelsmann će dati priliku mladom Pavloviću, 20-godišnjem Nijemcu srpskog porijekla. Ovo je velika prilika za Pavlovića da pokaže svoje vještine na međunarodnoj sceni.

Njemačka će biti domaćin Evropskog prvenstva, koje počinje 14. juna. Njihova grupa A uključuje selekcije Škotske, Mađarske i Švicarske. Navijači će s nestrpljenjem čekati Nagelsmannov spisak da vide ko će se sve naći među odabranima za ovaj prestižni turnir.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -