Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeZanimljivostiZanimljivostiPrevoditeljica oduševila gledaoce prevođenjem znakovnim jezikom pjesme "Rim Tim Tagi Dim"

Prevoditeljica oduševila gledaoce prevođenjem znakovnim jezikom pjesme “Rim Tim Tagi Dim”

U subotu je održano finale prestižnog takmičenja Eurovision Song Contest 2024, u kojem je pobjedu odnio nebinarni umjetnik Nemo iz Švicarske. Međutim, jedna druga izvedba je također privukla mnogo pažnje publike – prevoditeljica koja je znakovnim jezikom prevela pjesmu “Rim Tim Tagi Dim” s kojom je Baby Lasagna osvojio drugo mjesto.

Prevoditeljica se posebno potrudila da takmičenje bude pristupačno i dijelu publike koji koristi britanski znakovni jezik. Njen prikaz pjesme s koreografijom je obišao društvene mreže, a gledaoci su je pohvalili za način na koji obavlja svoj posao. “Ovako se to radi”, “Ono kad maksimalno uživaš u svom poslu”, “Ona je fantastična” – samo su neki od komentara koje je dobila.

Baby Lasagna je bio favorit na kladionicama, a dobio je i najviše glasova publike od svih takmičara. Ipak, njegov ukupan broj bodova je bio 44 manje od pobjednika. Nakon takmičenja, Lasagna se vratio u Zagreb, gdje su ga hiljade ljudi dočekale i s njim proslavile drugo mjesto.

Ova nevjerojatna izvedba prevoditeljice pokazuje koliko je važno učiniti svaki događaj pristupačnim za sve ljude, bez obzira na njihove sposobnosti ili jezik koji koriste. Takvi gestovi imaju veliki utjecaj na publiku i dodatno obogaćuju iskustvo gledanja takmičenja poput Eurovision Song Contesta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -