Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaPolicija zaustavila vozilo u Sarajevu: Vozač vozio bez vozačke dozvole i ima...

Policija zaustavila vozilo u Sarajevu: Vozač vozio bez vozačke dozvole i ima visok dug za neplaćene kazne

Policajci stanice Centar u subotu su zaustavili i kontrolisali motorno vozilo Opel, vlasništva H.A., kojim je upravljao vozač A.S. (1984) iz Sarajeva. Nažalost, tokom kontrole je otkriveno da vozač nema položen vozački ispit.

Po daljnjim provjerama u evidencijama RNK i PE, utvrđeno je da je vozač A.S. povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja te da ima zastrašujući dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 44.736,20 KM. Ova cifra ne samo što ukazuje na neodgovornost vozača, već i na nedostatak svijesti o značaju poštovanja saobraćajnih pravila.

Policija je privremeno oduzela vozilo vozaču A.S. kao posljedicu toga. Također, Općinskom sudu u Sarajevu-Prekršajnom odjeljenju bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača zbog počinjenih prekršaja iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Ova situacija ukazuje na potrebu strože kontrole i kažnjavanja vozača koji krše saobraćajna pravila. Nedostatak poštovanja prema vozačkim dozvolama i neplaćanje novčanih kazni ozbiljno ugrožava sigurnost svih učesnika u saobraćaju, stvarajući potencijalno opasne situacije na putevima.

Vozačima je važno da se preispitaju i shvate koliko je važno posjedovanje vozačke dozvole i poštivanje saobraćajnih propisa. Također, plaćanje novčanih kazni je obaveza koju svako treba poštovati, kako bi se održala disciplina na putevima i smanjili rizici od saobraćajnih nesreća.

Ovaj slučaj bi trebao poslužiti kao podsjetnik ostalim vozačima da je vožnja bez vozačke dozvole i izbjegavanje plaćanja novčanih kazni ozbiljan prekršaj koji može imati ozbiljne posljedice. Vlasnici vozila također moraju biti pažljivi prilikom davanja svojih vozila drugima, provjeravajući da li posjeduju važeću vozačku dozvolu i imaju li dugove za neplaćene kazne.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -