Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeZanimljivostiZanimljivostiDevet trikova za peglanje bez pegle

Devet trikova za peglanje bez pegle

Peglanje, jedan od najneomiljenijih kućnih poslova, sada može postati jednostavniji uz pomoć nekoliko trikova koje su otkrili stručnjaci. Svi mi pokušavamo izbjeći peglanje, čak i kada imamo peglu i dasku za peglanje, ali sada možemo zaboraviti na ove naporne zadatke.

Kućna čistačica Marija Gurkova otkrila je nekoliko jednostavnih trikova koji će nam pomoći da smanjimo zgužvanost odjeće bez upotrebe pegle. Prvi trik je korištenje vlažnih peškira i sušilice za veš. Preklopljenu odjeću stavite u sušilicu zajedno s vlažnim peškirom ili nekoliko kockica leda i pustite je da se suši na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Para koja će se stvoriti pomoći će zagladiti tkaninu i smanjiti nabore. Osim toga, možete koristiti fen za kosu kako biste brzo uklonili nabore. Samo navlažite naborano područje odjeće vodom ili sprejem za uklanjanje nabora, koristite najnižu postavku i zategnite tkaninu prilikom sušenja.

Drugi trik je korištenje pare. Gurkova predlaže da zagrijanu tavu napunite vodom, pustite da zavrije, a zatim izlijte vodu i koristite dno tave kako biste zagladili odjeću. Ako tražite nešto lakše, odjeću možete objesiti u kupatilu tokom tuširanja vrućom vodom. Para će prodirati u vlakna tkanine i opustiti ih, što će rezultirati ravnom odjećom. Također, kuhalo za čaj može poslužiti kao alternativa. Prokuhajte vodu, objesite odjeću metar iznad pare i sačekajte da se nabori smanje. Odvlaživači zraka mogu također biti korisni jer uklanjaju višak vlage iz zraka, ali para je ipak efikasnija.

Još jedan trik je korištenje ventilatora za smanjenje nabora nakon pranja odjeće. Ventilatori će poboljšati protok zraka u odjeći i pomoći joj da se brzo i ravnomjerno osuši. Kako bi svi ovi trikovi bili još efikasniji, Marija preporučuje upotrebu svog domaćeg spreja protiv nabora od octa i vode. Ovaj sprej, u kombinaciji s drugim tehnikama, dodatno će opustiti tkaninu i učiniti peglanje suvišnim.

Sada, uz ove jednostavne trikove, možemo ostaviti peglu i dasku za peglanje po strani i promijeniti način na koji peglamo odjeću. Peglanje više ne mora biti naporno i dosadno, već može biti brzo i efikasno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -