Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometRadnik Bijeljina osigurao plasman u Wwin ligu BiH

Radnik Bijeljina osigurao plasman u Wwin ligu BiH

Nakon pobjede nad ekipom Slavije u 29. kolu Prve lige Republike Srpske, FK Radnik Bijeljina je osigurao plasman u elitni rang bh. nogometa. Strijelac za domaće je bio Demar Timar Lewis dok je gol vrijedan plasmana u viši rang postigao Ilija Danilović koji je u 63. minuti zatresao svoju mrežu te vratio Radnik u Wwin ligu BiH.

Bijeljinci trenutno imaju 70 bodova, 12 više od drugoplasiranog Leotara, čime su matematički nedostižni četiri kola prije kraja sezone. Ovaj rezultat znači da je Radnik i zvanično osigurao svoje mjesto u najvišem rangu bh. nogometa.

Nakon ostvarenog cilja, igrači i navijači Radnika su u autobusu na putu povratka za Bijeljinu proslavili plasman s velikim oduševljenjem. S posebnim zadovoljstvom slavlje je obilježio nekadašnji napadač Sarajeva, Nathan Crepaldi da Cruz. Na društvenim mrežama, Nathan je podijelio snimak šampionskog piva i pjesme, označivši Radnik u posebnom trenutku njegove karijere.

Nathan je započeo svoju profesionalnu karijeru u brazilskom klubu Metropolitan, a nakon nekoliko sezona, dobio je priliku igrati za Sarajevo, Olimpik, Tubarao i Slobodu iz Bosanskog Novog, ali i srbijanski Rad. Njegova uloga u osiguranju plasmana Radnika u Wwin ligu BiH pružila mu je poseban trenutak uspjeha i slavlja, koje je rado podijelio s navijačima putem društvenih mreža.

Radnik Bijeljina će s punim samopouzdanjem zakoračiti u Wwin ligu BiH, a ovaj plasman će im pružiti priliku da se nadmeću s najboljim bh. nogometnim klubovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -