Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometTrener Sarajeva Zinedin Rožman napušta klub nakon razočaravajuće sezone

Trener Sarajeva Zinedin Rožman napušta klub nakon razočaravajuće sezone

Prema informacijama stranice planetnogomet.si, trener Sarajeva Zinedin Rožman napušta klub nakon što su njegovi rezultati i osvojeno četvrto mjesto u ligi razočarali rukovodstvo. Prema navedenim informacijama, Rožman će voditi Bordo tim samo u preostala dva meča ove sezone, protiv Posušja i Širokog Brijega.

Rožman je na klupu Sarajeva došao u augustu 2023. godine iz Domžala, naslijedivši Mirzu Varešanovića. Međutim, njegovi rezultati ove sezone nisu opravdali očekivanja čelnika kluba, posebno Ismira Mirvića, koji je izrazio nezadovoljstvo postignutim rezultatima i nedisciplinom nekih igrača.

Pod njegovim vodstvom, Sarajevo je odigralo 34 utakmice, ostvarivši 18 pobjeda, 9 poraza i 7 remija. Iako je ekipa ostvarila solidan plasman na četvrtom mjestu, čelnici kluba žele postići veće uspjehe i smatraju da Rožman nije uspio iskoristiti potencijal ekipe.

Ukoliko su informacije iz Slovenije tačne, Rožman će posljednji meč kao trener Sarajeva odigrati narednog ponedjeljka protiv Posušja na stadionu Koševo. Ovo će biti prilika da se oprosti od navijača, ali i da se klub zahvali na zajedničkom radu.

Pitanje koje ostaje je ko će naslijediti Rožmana na klupi Sarajeva i hoće li nova promjena na trenerskoj poziciji donijeti bolje rezultate za klub u narednoj sezoni. Navijači će s nestrpljenjem iščekivati novosti i nadati se uspješnijim vremenima za njihov klub.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -