Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzKontroverza nakon finala Eurosonga: "Hrvatska je pokradena!"

Kontroverza nakon finala Eurosonga: “Hrvatska je pokradena!”

Nakon što je Švajcarska osvojila ovogodišnji Eurosong, mnogi strani fanovi takmičenja su izrazili nezadovoljstvo tvrdnjom da je Hrvatska bila pokradena. Kompletno finale Eurosonga bilo je obavijeno kontroverzom, ali su upravo navodne nepravde prema hrvatskom izvođaču izazvale najviše polemike.

Društvene mreže pretrpane su komentarima razočaranih fanova koji smatraju da je Hrvatska zaslužila pobjedu. Komentari s porukom “Hrvatska je pokradena” šire se poput požara, a ista se poruka može pronaći i na službenim stranicama Eurosonga ispod vijesti o pobjedi Švajcarske.

Ova kontroverza nije nova za Eurosong, koji je često bio meta kritika zbog sumnjivih rezultata i političkog uticaja. Ipak, mnogi tvrde da je ove godine nepravda prema Hrvatskoj previše očigledna, s obzirom na fantastičan nastup mladog izvođača koji je osvojio srca mnogih gledatelja.

Pitanje ostaje da li su takva mišljenja samo rezultat emotivne povezanosti fanova s određenom zemljom ili je zaista bilo elemenata koji su mogli utjecati na konačan rezultat. Ostaje da li će se ova kontroverza dodatno razbuktati i kakve će posljedice imati na buduće izdanje Eurosonga.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -