Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakSlatki recept za mađaricu: Kombinacija čokolade i oraha u kremastoj torti

Slatki recept za mađaricu: Kombinacija čokolade i oraha u kremastoj torti

Ako volite čokoladu i orahe, ova mađarica je idealan desert za vas. Lako se priprema, a rezultat je kremasta torta koja će oduševiti vaše nepce.

Za koru ćete trebati četiri jaja, 200 grama šećera, jedan vanilin šećer, 100 grama mljevenih oraha, pet kašika kuhane kave, pet kašika brašna, jedan prašak za pecivo i tri kašike ulja. Bjelanjcima dodajte šećer i izmiksajte dobro. Žumanjcima dodajte šećer pa ih izmiksajte. U smjesu sa žumanjcima dodajte hladnu kafu, orahe, brašno sa praškom za pecivo i ulje. Dobro promiješajte i umiješajte bjelanjke. Ispecite na 180 stepeni oko pola sata.

Za kremu će vam biti potrebni maslac, čokolada, šećer, brašno, orahe, žumanjci i vanilin šećer. Skuhajte mlijeko sa brašnom i žumanjcima dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Umutite maslac dok ne postane kremast, pa dodajte otopljenje čokolade. Dodajte ohlađenu kremu i orahe.

Kada je kora ohlađena, nanesite kremu i stavite tortu u frižider da se stegne barem dva sata. Ukrasite je rendanom čokoladom i mljevenim orasima.

Ova ukusna mađarica idealna je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do proslava. Probajte je i uživajte u ovoj savršenoj kombinaciji čokolade i oraha!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -