Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeKosarkaMike Budenholzer potpisao petogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima nakon rastanka s Vogelom

Mike Budenholzer potpisao petogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima nakon rastanka s Vogelom

Nakon rastanka s Frankom Vogelom, Phoenix Suns su brzo pronašli novog trenera. Mike Budenholzer, bivši trener Milwaukee Bucksa, potpisao je petogodišnji ugovor s vrijednošću od 50 miliona dolara s tim klubom.

Budenholzer je poznat kao jedan od najuspješnijih trenera u NBA ligi. Vodio je Milwaukee Buckse do drugog NBA šampionata u njihovoj historiji 2021. godine, ali je otpušten nakon sezone 2022/23. Prije Bucksa, Budenholzer je pet godina bio trener Atlanta Hawksa, gdje je također ostvario značajne rezultate.

Ovaj stručnjak je poznat i po dugogodišnjoj saradnji s San Antonio Spursima, gdje je bio asistent trenera. Zanimljivo je da je dvaput proglašen trenerom godine u NBA ligi.

Prema Adrianu Wojnarowskom, Budenholzer je već počeo raditi na okupljanju trenerskog štaba za narednu sezonu. On će predvoditi Jusufa Nurkića i ostale igrače u Phoenix Sunsima, koji se nadaju da će formirati šampionsku ekipu koja se oslanja na zvijezde poput Kevina Duranta, Devina Bookera i Bradleyja Beala.

Budenholzer će biti treći trener u Phoenix Sunsima u posljednje tri sezone. Imat će težak zadatak da izgradi snažan tim i dovede franšizu do novih visina.

Podsjetimo, Phoenix Suns su nedavno eliminisani iz NBA play-offa od Minnesota Timberwolvesa, što je mnoge iznenadilo, pa će Budenholzer morati raditi naporno kako bi vratio ekipu na put pobjeda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -