Subota, 21 Septembra, 2024
HomeLjepotaZvezde na crvenom tepihu otkrivaju stvarnu teksturu lica bez Photoshopa

Zvezde na crvenom tepihu otkrivaju stvarnu teksturu lica bez Photoshopa

Dok su fotografije koje su dijelile zvijezde poput Jennifer Lopez, Gigi Hadid, Shakire i drugih djelovale savršeno, a njihova lica bez ikakvih tragova godina i bez ikakve teksture – stvarnost je puno drugačija. Naime, video podijeljen na TikToku prikazuje stvarnu teksturu njihovih lica – počev od JLo koja djeluje mnogo starije u odnosu na obrađene fotografije s ovog događaja.

Na snimku su prikazana lica Kim Kardashian, Due Lipe, Serene Williams, Rite Ore, kao i Pamele Anderson – a zanimljivo je koliko izgledaju drugačije u odnosu na izdanja s društvenih mreža. Gotovo sve slavne ličnosti detaljno obrađuju fotografije u Photoshopu prije objavljivanja, što itekako mijenja percepciju javnosti o izgledu koji treba biti prihvaćen.

Ovakve fotografije i snimci kože i izgleda bez photoshopa i raznih filtera su podsjetnik da savršenstvo ne postoji i da su poznate osobe, uprkos imidžu koji nastoje promovisati, ipak ljudi od krvi i mesa. Ova iskrenost zasigurno može doprinijeti boljoj prihvaćenosti različitosti i stvarnom promovisanju prirodne ljepote.

Svi mi smatramo slavne ličnosti idealima ljepote, ali ovi snimci nas podsjećaju da je nemoguće živjeti u tome savršenstvu. Umjesto toga, trebali bismo prihvatiti i voljeti svoje nesavršenosti, jer to je ono što nas čini jedinstvenima i lijepima na svoj način.

Manipulacija fotografijama i korištenje raznih tehnika uređivanja postala je uobičajena praksa u industriji zabave. Međutim, snimci i fotografije bez Photoshopa nas vraćaju u stvarnost i pokazuju nam da je prirodna ljepota nešto što treba cijeniti.

Ovaj video podsjeća nas da ljepota dolazi u mnogo različitih oblika i da je svako lice jedinstveno na svoj način. Ne trebamo se uspoređivati ​​s idealima koje postavljaju mediji, već trebamo voljeti i prihvatiti sebe takvim kakvi jesmo.

Konačno, video snimak na TikToku nas podsjeća da su slavne ličnosti, unatoč svojim imidžima i nepogrešivom stilu, i dalje samo ljudi, s nesavršenostima i prirodnom teksturom kože. Pravo prihvatanje sebe i drugih znači prihvaćanje svih aspekata našeg izgleda, neovisno o idealima koje nameće društvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -