Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzŠvedske vlasti pojačale sigurnost zbog mogućih nemira na Eurosongu

Švedske vlasti pojačale sigurnost zbog mogućih nemira na Eurosongu

Švedske vlasti su poduzela dodatne sigurnosne mjere i pripreme kako bi se zaštitio Eurosong od mogućih nemira. U gradu Malmeu, gdje se održava takmičenje, brojne naoružane policijske snage patroliraju ulicama oko arene. Policajci su opremljeni oružjem, a u pripravnosti su i policijski kombiji, motocikli i čak oklopno vozilo.
Iz susjednih zemalja Danske i Norveške pozvano je pojačanje policijskih snaga kako bi se osigurala veća sigurnost na Eurosongu. Da bi se olakšao nadzor ulica, iznad grada je uspostavljena zona zabrane leta, a policijski helikopter neprestano kruži iznad arene.
Također, bezbjednosne mjere su sprovedene i u zatvorima grada. Zatvorske ćelije su ispražnjene kako bi se osigurao dovoljan kapacitet u slučaju povećanog hapšenja.
Naredna polufinalna večer Eurosonga će se održati večeras, a očekuje se da će nastup Izraela privući pažnju zbog najavljenih protesta u Malmeu zbog palestinske situacije. Švedski student, rođen u Gazi, Bašar Garar, najavio je proteste zbog “dvostrukih standarda” koji se primjenjuju na Eurosongu.
Evropska radiodifuzijska unija (EBU) nije diskvalifikovala Izrael, ali je zatražila da Izrael izmijeni tekst pjesme koja evocira na napad Hamasa. Izraelska predstavnica Eden Golan ističe da je ovo važan trenutak za njih i nada se da će njen nastup promovisati ujedinjenje.
Sigurnosne mjere su poduzete kako bi se osiguralo da Eurosong prođe bez incidenta. Policija je spremna da brzo reaguje u slučaju potencijalnih nemira.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -