Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeSvijetSvijetMuškarac priznao da je ubio trojicu turista u Meksiku

Muškarac priznao da je ubio trojicu turista u Meksiku

Muškarac optužen za nestanak trojice turista na surfanju u Meksiku priznao je da ih je ubio, saopćeno je iz suda. Braća Džejk i Kalum Robinson iz Australije i njihov prijatelj Džek Karter Road iz SAD nestali su 27. aprila u blizini Ensenade, a njihova tijela su pronađena šest dana kasnije u bunaru. Svako tijelo imalo je prostrijelnu ranu u glavi.

Hesus Herardo, optužen za otmicu, također će biti podignuta optužnica za ubistvo. Državni dužnosnici tvrde da su turisti vjerojatno ubijeni dok su pokušavali spriječiti krađu guma svog kamioneta. U bunaru su pronađena još jedno tijelo, ali ono nije povezano s ovim slučajem.

Tokom jučerašnjeg saslušanja, Hesusova djevojka Ari Gisel i još jedan muškarac su privedeni zbog sumnje da su umiješani u ove zločine. Ari je imenovana kao svjedokinja, iako nije optužena za nestanak turista. Sud je čuo kako je 23-godišnjakinja izjavila da se Hesus pojavio u njenoj kući dan nakon nestanka turista i rekao joj da je “učinio nešto trojici gringosa”. On je priznao da ih je ubio i pokazao joj nove gume koje je ukrao od njihovog kamioneta.

Tužioci tvrde da su i druge osobe umiješane u ova ubistva. Istražitelji će nastaviti s istragom kako bi rasvijetlili sve detalje ovog tragičnog slučaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -