Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetUhapšen suprug nestale Ane Marije Knežević u Majamiju

Uhapšen suprug nestale Ane Marije Knežević u Majamiju

Srbijanski državljanin David Knežević, suprug Ane Marije Knežević koja je nestala u februaru u Madridu, uhapšen je danas u Majamiju. Lisice su mu stavljene čim je u Majami stigao letom iz Beograda. Prema informacijama španskih medija, David Knežević je glavni osumnjičeni za nestanak svoje supruge, s kojom je bio u postupku razvoda braka. Nacionalna policija je u saradnji sa FBI-jem i kolumbijskom policijom koordinirala hapšenje, dok istraga nastavlja u strogoj tajnosti.

Ana Marija Knežević, kolumbijska državljanka, nestala je u Madridu 2. februara. Odmah nakon nestanka, američka policija i FBI prikupili su dokaze koji ukazuju na “prisilni nestanak”. Prema izvorima bliskim slučaju, David Knežević je bio glavni osumnjičeni, a hapšenje je uslijedilo nešto više od dva mjeseca nakon nestanka.

Par je vodio kompaniju EOKS Technology Solutions koja se bavi pružanjem kompjuterske podrške kompanijama na jugu Floride. Međutim, zbog bračnih problema, Ana Marija je krajem prošle godine odlučila preseliti se u Madrid i započeti novi posao. Navodno je živjela u ekskluzivnom naselju Salamanca.

Posljednji put je razgovarala s prijateljicom 2. februara, kada joj je rekla da ostaje kod kuće. Kasnije te večeri, druga prijateljica je pokušala stupiti u kontakt s njom, ali nije uspjela. Policija je pregledala njenu stan i nije pronašla ništa sumnjivo. Sutradan su prijateljicama poslane dvije “uznemirujuće” poruke s njenog mobilnog telefona, u kojima je navela da se nalazi na ljetnikovcu udaljenom dva sata od Madrida.

Porodica Ane Marije od samog početka sumnja da nestanak ima veze s problemima u braku. Navodno, bračni par se razilazio oko podjele imovine, s Davidom Kneževićem koji je odbio testiranje na poligrafu prije nekoliko sedmica. Istraga se nastavlja, a hapšenje u Majamiju otvara nove perspektive u potrazi za istinom o nestanku Ane Marije Knežević.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -