Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeKosarkaKošarkaši Prijedora proslavili opstanak, ali Košarkaški savez BiH donio drugačiju odluku

Košarkaši Prijedora proslavili opstanak, ali Košarkaški savez BiH donio drugačiju odluku

Košarkaši iz Prijedora proslavili su opstanak u Prvenstvu BiH nakon pobjede nad ekipom Proma. Bila je to velika pobjeda za klub i svi su se veselili ostvarenju postavljenog cilja. Međutim, radost je kratko trajala jer je Košarkaški savez BiH zvanično objavio da su ipak ispali iz lige.

Nakon pobijede nad Promom rezultatom 85:79, iz kluba su se obratili navijačima s riječima zahvale. “Uspjeli smo! Izborili smo opstanak u Premijer ligi BiH. Veliko hvala svim navijačima, igračima, stručnom štabu, upravi, sponzorima i prijateljima kluba, i svima koji su nam na bilo koji način dali podršku i doprinijeli da ostvarimo zacrtani cilj u sezoni 2023/24. Gledamo se opet u dvorani Mladost! Naprijed, Prijedor-Spartak!” – objavili su iz kluba.

No, iznenadna vijest je stigla jučer kada je Košarkaški savez BiH objavio da su ipak ispali iz lige, a da je Posušje ostalo u njoj. Prijedorčani su bili uvjereni da će zahvaljujući boljem međusobnom skoru osigurati opstanak. Naime, njihova pobjeda kod kuće nad Posušjem sa 103:75 davala je nadu, ali je Posušje uzvratilo pobjedom rezultatom 90:67.

Odluka Košarkaškog saveza BiH je iznenadila tim iz Prijedora, ali su se brzo prilagodili novonastaloj situaciji. Klub će sada morati tražiti rješenje i pripremiti se za novo takmičarsko iskušenje.

Bilo kako bilo, Prijedor-Spartak će i dalje nastaviti sa svojim radom i pružati podršku svim navijačima koji su bili uz njih tokom cijele sezone. S obzirom na njihovu borbenost i predanost, sigurno je da će ponovo biti u vrhu takmičenja i boriti se za svoje mjesto u ligi. Uz podršku navijača, sve je moguće, a Prijedor-Spartak će se vratiti još jači!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -