Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaDva požara u ranim jutarnjim satima u Sarajevu

Dva požara u ranim jutarnjim satima u Sarajevu

U ranim jutarnjim satima danas, Kantonom Sarajevo su odjeknule vatrogasne sirene. Prvi alarm stigao je u 03:40 sati ujutro kada je izbio požar na Alipašinom Polju. Nažalost, plamen je progutao ugostiteljski objekat, kako su potvrdili iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Vatrogasci su promptno reagovali i uspjeli su lokalizovati požar do 4:50 minuta jutros. Iako je vatra ugašena, objekt je pretrpio materijalnu štetu, čije će se procjene utvrditi u toku istrage.

Međutim, nove nedaće nisu se zaustavile na jednom požaru. Samo nekoliko sati kasnije, tačnije u 05:05, sarajevski vatrogasci su primili još jedan poziv. Ovaj put, požar je zahvatio kafić koji se nalazi u Rustem-pašinoj ulici, na prostoru općine Ilidža, blizu terminala.

Srećom, i ovaj požar je brzo lokalizovan zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca. Ipak, vatrogasci su još uvijek na terenu kako bi osigurali da je vatra u potpunosti ugašena i da nema preostalih izvora zapaljenja.

Detaljni uviđaj bit će obavljen od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o uzrocima ovih požara.

Građani trebaju biti posebno oprezni u ovim ljetnim mjesecima kada su temperature visoke i kada su požari češći. Važno je poštovati sve protupožarne mjere, posebno u ugostiteljskim objektima koji su podložniji riziku od požara. Redovno održavanje i inspekcije su ključni za prevenciju požara i zaštitu imovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -