Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBegović glavni kandidat za nasljednika Joe Harta u Celticu?

Begović glavni kandidat za nasljednika Joe Harta u Celticu?

Celtic, škotski nogometni klub, traži zamjenu za svog iskusnog engleskog golmana Joe Harta, koji će se oprostiti od svoje ekipe na kraju ove sezone. Jedno ime se često spominje kao glavni kandidat za Hartovu zamjenu – naš vratar Asmir Begović.

Begović je ove sezone branio za engleskog drugoligaša QPR, gdje je nastupio na 46 utakmica i primio 60 golova. Iako su brojke možda ne impresivne, Begović je sačuvao svoju mrežu čak 13 puta, pokazujući svoju sposobnost za kvalitetne obrane.

Ovim transferom, Begović bi se vratio na najvišu razinu nogometa nakon što je u karijeri branio za klubove poput Portsmoutha, La Louvierea, Macclesfielda, Bournemoutha, Yeovila, Ipswicha, Stoke Cityja, Chelseaja, Qarabaga, Milana i Everona.

Osim uspješne klupske karijere, Begović je također bio član bosanskohercegovačke reprezentacije. Nastupao je za Zmajeve na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a do sada je skupio 63 nastupa za nacionalni tim.

Iako je ova informacija još uvijek samo glasina, ukoliko se Begović pridruži Celticu, to bi moglo biti veliko pojačanje za škotske prvake. Begović je dokazani vratar s bogatim iskustvom, i sigurno bi dodao snagu ekipi.

Sve spekulacije o Begovićevom dolasku u Celtic će vjerovatno biti rasvijetljene u narednim sedmicama, kada se bude bližio dovršetak sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -