Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaZemljotres pogodio Slunj, osjetio se i u BiH

Zemljotres pogodio Slunj, osjetio se i u BiH

U ranim jutarnjim satima danas je zabilježen zemljotres koji je pogodio područje Slunja, Hrvatska, a osjetio se i u dijelovima Bosne i Hercegovine. Prema informacijama koje je objavio portal “Lika Club”, snimak potresa je zabilježila nadzorna kamera, a može se pogledati na njihovoj web stranici.

Na snimku se jasno vidi trenutak podrhtavanja tla u mjestu Irinovac, što je izazvalo paniku među stanovnicima tog područja. Srećom, prema riječima načelnika općine Mihovila Bićanića, trenutno je prijavljena samo manja materijalna šteta na jednoj građevini.

Zemljotresi nisu rijetkost u području Slunja, koje leži na poznatoj tektonskoj pukotini. Međutim, svaki potres izaziva nelagodu i strah među lokalnim stanovništvom, koje se stalno suočava s mogućnošću novih podrhtavanja tla.

Strah od potresa prisutan je i među stanovnicima susjednih država, poput Bosne i Hercegovine, koji su danas također osjetili vibracije tla. Ovo samo potvrđuje koliko je prirodni fenomen poput zemljotresa neizbježan i nepredvidiv.

Stručnjaci pozivaju stanovništvo da se pridržava sigurnosnih mjera u slučaju potresa i da se informiraju o postupcima koji mogu zaštititi njihovu sigurnost. Nažalost, prognoze vezane za zemljotrese još uvijek nisu potpuno precizne i to je razlog više za poduzimanje preventivnih mjera.

Tijekom narednih dana očekuje se daljnje praćenje situacije na tom području te procjena moguće štete i utjecaja na lokalno stanovništvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -