Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetPalestinska djeca izražavaju zahvalnost američkim studentima za solidarnost sa Gazom

Palestinska djeca izražavaju zahvalnost američkim studentima za solidarnost sa Gazom

Palestinska djeca okupila su se u srijedu u centralnom Pojasu Gaze kako bi izrazila zahvalnost studentima američkih univerziteta koji su danima protestovali u znak solidarnosti s Gazom. Njihov hrabar stav rizikovao je hapšenja i akademske mjere suspenzije, prenosi Anadolu.

U gradu Deir al-Balah, djeca su mahala transparentima na kojima su ispisani natpisi poput “Hvala hrabrim studentima na američkim univerzitetima” i “Hvala vam što ste uz Gazu”. Ova gesta je dobila podršku Palestinca Awani Khattaba koji je izjavio: “Izražavamo našu zahvalnost američkim studentima na njihovoj solidarnosti sa palestinskim narodom. Arapski i evropski studenti bi trebali slijediti njihov primjer kako bismo okončali rat u Gazi”.

Jedna Palestinka, koja je željela ostati anonimna, pozvala je arapske studente da se pridruže palestinskom narodu u ovom teškom vremenu izraelskog rata u enklavi. “Studenti na američkim univerzitetima pokazuju saosjećanje s našom patnjom. Cijenimo njihov hrabar stav”, rekla je.

Ovi studentski protesti su se proširili na desetine univerziteta i koledža širom SAD-a, a Univerzitet Columbia u New Yorku je od aprila postao žarište ovog pokreta. Studenti izražavaju svoje protivljenje izraelskom ratu u Gazi i podršku palestinskom narodu.

Ova gesta i solidarnost podrške izazvala je dosta pažnje i inspirisala mnoge u Gazi. Djeca su se okupila kako bi izrazila svoju zahvalnost i prenijela poruku da nisu sami.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -