Petak, 20 Septembra, 2024
HomeRegijaMilo Đukanović se osvrnuo na optužnice protiv Duška Kneževića

Milo Đukanović se osvrnuo na optužnice protiv Duška Kneževića

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je tri optužnice protiv Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe i jednog od najvećih crnogorskih tajkuna. Optužnice obuhvataju organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe u privredi.

Knežević, koji je već duže vrijeme bio u bjekstvu, nedavno je izručen Crnoj Gori iz Londona. Neposredno prije predaje crnogorskim policajcima, dao je izjavu za medije u kojoj je komentarisao optužnice protiv njega.

“Moj dolazak mnogi sada hoće da iskoriste za neke svoje lične benefite i lične obračune i prikažu kao svoj uspjeh”, izjavio je Knežević za Vijesti.

Nakon povratka u Crnu Goru, Kneževiću je potvrđen pritvor koji mu je određen još dok se nalazio u bjekstvu. On je istakao da mnogima nije prijatno što se vratio te da ovo mnogi žele iskoristiti za svoje interese, ali da će izdržati, ističući da je već prošao teška vremena.

“Mnogima nije prijatno što dolazim. Najgore je što ovo sad mnogi hoće da koriste za neke svoje lične benefite i lične obračune i prikažu kao svoj uspjeh. Ali dobro, nije važno, izdržaću. Izdržao sam i gore. Izdržao sam devedesete i tuču s Milom, tako da idemo dalje…”, dodao je Knežević.

Duško Knežević bio je na čelu Atlas grupe, koju su povezivali sa brojnim finansijskim malverzacijama. Njegovo hapšenje i optužnice koje mu se stavljaju na teret označavaju novi korak u borbi Crne Gore protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Iako ova vijest već ima veliku medijsku pažnju, očekuje se da će suđenje i daljnji razvoj događaja izazvati još veću pažnju javnosti u narednom periodu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -