Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSvijetSvijetBlinken posjetio prodavnicu ploča za vrijeme posjete Pekingu

Blinken posjetio prodavnicu ploča za vrijeme posjete Pekingu

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država, Antony Blinken, nedavno je tokom svoje posjete Pekingu pronašao vremena za malo razonode i posjetio prodavnicu gramofonskih ploča. Iako je glavni fokus njegove posjete svakako bio na odnosima između Pekinga i Washingtona, Blinken je nerijetko pokazivao da je otvoren i za druge interese.

U jednom objavljenom videu, Blinken je ispričao kako je iskoristio nekoliko minuta svog slobodnog vremena kako bi posjetio prodavnicu ploča. Oduševljen muzikom i njenom sposobnošću da poveže ljude i kulture, Blinken je izabrao nekoliko ploča, uključujući kineski rock i album Taylor Swift.

Dok je pretraživao police prodavnice, Blinken je primijetio ploču Taylor Swift i iskoristio trenutak za šalu. “Naš najveći izvozni proizvod”, rekao je Blinken, izazivajući smijeh prisutnih.

Ovaj posjet prodavnici ploča samo je jedan od primjera opuštenosti i interesa za muziku koji Blinken često pokazuje. Ranije, tokom prijema u Bijeloj kući prošle godine, Blinken je uzeo gitaru i odsvirao pjesmu “Hoochie Coochie Man” legendarnog bluz muzičara Muddyja Watersa.

Svi ovi trenuci pokazuju Blinkenovu spremnost da pronađe vrijeme za hobije i opuštanje čak i tokom napetih diplomatskih posjeta. Osim što je državni sekretar, Blinken pokazuje da je i čovjek sa raznim interesima i strastima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -