Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzNikola Rokvić kreće na pješačenje od 1.150 kilometara u humanitarnoj misiji

Nikola Rokvić kreće na pješačenje od 1.150 kilometara u humanitarnoj misiji

Danas, 22. aprila, poznati muzičar Nikola Rokvić započinje nevjerovatan poduhvat – pješačenje od Srbije do Grčke. Cilj ovog izazova je pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Nikola i njegova supruga Bojana nedavno su osnovali fondaciju “Fondacija porodica” s namjerom da pomognu porodicama i djeci u nevolji.

Planirano je da Nikola stigne do grčkog ostrva Egine, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom. Prije nego što je krenuo na ovaj nesvakidašnji put, Rokvić je posjetio Hram Svetog Save gdje se uputio molitvi.

“Odlučio sam da krenem na ovaj put iz ljubavi prema ljudima i nadam se da će ovo putovanje donijeti radost, rast i pomoć mnogima”, rekao je Nikola. “Naša fondacija će se posebno fokusirati na pomoć mnogodjeltnim porodicama, talentovanoj djeci i, najvažnije od svega, bolesnoj djeci kojima je ova podrška najpotrebnija.”

Nikolina odluka o pješačenju od preko 1.000 kilometara za humanitarnu misiju privukla je pažnju javnosti i izazvala divljenje. Nadamo se da će njegov primjer inspirisati ljude da se uključe i pomognu onima koji su u nevolji.

Pratite Nikolin put i njegove humanitarne napore na njegovom Instagram profilu. Saznajte više o radu Fondacije porodica i kako možete donirati na njihovoj zvaničnoj stranici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -