Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisPrelaz na cesti M-17 napokon će biti saniran i stavljen u funkciju

Prelaz na cesti M-17 napokon će biti saniran i stavljen u funkciju

Na potpisivanju je istaknuto da je taj prelaz zbog lošeg stanja, u kojem se nalazi godinama, ometao saobraćaj na cesti M-17, te da je neophodno da bude stavljen u funkciju jer Terminali moraju biti povezani željeznicom.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta izjavio je da je riječ o jednom od mnogih infrastrukturnih problema u KS koji decenijama čekaju na sanaciju.
Dodao je da zahvaljujući zajedničkim naporima konačno kreću u rješavanje tog problema kako bi poboljšali sigurnost svih učesnika u saobraćaju i stvorili kvalitetne uslove za funkcionisanje Terminala.

Direktor korporacije Operatora-Terminali Federacije Hermedin Zornić naveo je da će Sporazum omogućiti da u narednih 60 dana dovedu u funkcionalno stanje pružni prelaz za putnička vozila i dopremanje naftnih derivata željeznicom u Terminale.
Rekao je da su u pripremi sporazuma problem predstavljali neriješeni imovinsko-pravni odnosi ali da su proces uspjeli privesti kraju uz pomoć Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i JP Ceste Federacije.

Ovaj sporazum je od izuzetne važnosti jer će omogućiti povezivanje Terminala željeznicom, što će rezultirati poboljšanjem saobraćaja na toj dionici ceste. Rješavanje infrastrukturnih problema je ključno za sigurnost učesnika u saobraćaju i za poboljšanje ukupne kvalitete usluga Terminala.

Prelaz na cesti M-17 je jedan od mnogih problema koji su decenijama čekali na rješavanje u KS. Sada, uz podršku Ministarstva saobraćaja i drugih institucija, konačno će biti saniran i stavljen u funkciju. Očekuje se da će radovi biti završeni u narednih 60 dana, čime će Terminali biti povezani željeznicom i omogućiti dopremanje naftnih derivata putem ovog prelaza.

Sporazum je postignut nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, koji su predstavljali prepreku u pripremi sporazuma. Zahvaljujući angažmanu Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i JP Ceste Federacije, problem je uspješno riješen.

Ovo je još jedan korak u pravcu poboljšanja infrastrukture i sigurnosti u saobraćaju u KS. Nadamo se da će se slični projekti nastaviti kako bismo osigurali bolje uslove za sve učesnike u saobraćaju i unaprijedili naše puteve i terminal.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -